Porównaj ceny domen i usług IT, sprzedawców z całego świata

Serwer Apple: Automatycznie „ufaj temu komputerowi” za pośrednictwem Menedżera profili


Próbuję dowiedzieć się, czy możliwe jest wysłanie listy Zaufanych komputerów do urządzenia z systemem iOS za pośrednictwem Menedżera profili. Pozwoli to uniknąć irytującego komunikatu „Ufasz temu komputerowi?” Po podłączeniu do komputera z tej listy.
Więc możesz zrobić coś takiego?
Zaproszony:
Anonimowy użytkownik

Anonimowy użytkownik

Potwierdzenie od:

Wydaje się, że nie ma takiej możliwości.
Na oficjalnej stronie pomocy Apple Profile Manager można zobaczyć listę opcji, które można skonfigurować za pomocą Menedżera profili. Są wymienione w

Link do profilu konfiguracji

w różnych kategoriach. O ile rozumiem, nie ma takiej możliwości.
Pełną listę można zobaczyć tutaj:
https://help.apple.com/profile ... %3Den
https://help.apple.com/profile ... %3Den
Jeśli chodzi o komunikat „Ufaj temu komputerowi”, oto co mówi Apple:

Ufaj temu ostrzeżeniu o komputerze na telefonie iPhone, iPadzie lub iPodzie touch
https://support.apple.com/en-us/HT202778
Zgodnie z tym artykułem:

Jeśli klikniesz „Zaufaj”, komputer będzie zaufany, dopóki nie przestaniesz ufać wszystkim komputerom lub nie usuniesz danych z urządzenia. Jeśli klikniesz „Nie ufaj”, zobaczysz to ostrzeżenie za każdym razem, gdy podłączysz urządzenie do tego komputera.

Aby odpowiedzieć na pytania, Zaloguj się lub Zarejestruj się