Porównaj ceny domen i usług IT, sprzedawców z całego świata

Profil systemu Windows jest usuwany, jeśli użytkownik nie jest zalogowany przez kilka dni


Korzystamy z sieci Active Directory systemu Windows Server 2008 R2 z klientami Windows 7 Professional. Po zalogowaniu na komputerze tworzony jest zwykły profil ze wszystkimi zwykłymi ustawieniami, takimi jak obraz tła, określone ustawienia i ustawienia konta Outlook.
Jeśli jednak pracownik nie jest zalogowany przez pewien czas (zauważyłem, że dzieje się to już po 11 dniach), profil jest czyszczony i użytkownik musi ponownie ustawić swoje preferencje.
Przeszedłem przez ustawienia GPO, aby znaleźć wszystko, co może mieć znaczenie dla tego problemu, i nic nie znalazłem. Spojrzałem również na Google i tę stronę, aby sprawdzić, czy ktoś inny ma ten problem, ale jedynymi, które znalazłem, byli użytkownicy, którzy logują się w tym samym czasie lub profile roamingowe, które należy usunąć.
Zaproszony:
Anonimowy użytkownik

Anonimowy użytkownik

Potwierdzenie od:

Istnieje parametr GPO o nazwie
         Delete user profiles older than a specified number of days on system restart
pod
         Computer Configuration|Policies|Administrative Templates|System User Profiles
który można skonfigurować tak, aby usuwał stare profile użytkowników. Spójrz tam.

Aby odpowiedzieć na pytania, Zaloguj się lub Zarejestruj się